Ga naar de homepage
Ga naar onze AvonturiaShop. Meer dan 10000 artikelen

  Informatie
Openingstijden
Klantenpas
Verhuur
Solliciteren
Stage
Cookies
Disclaimer
Contact

  Blog
Lees onze blog

  Nieuwsbrief
Uw emailadres


Interesse in...


Follow Avonturia on Twitter
Home  >  Hondenschool

Hondenschool

 
" Barbie op cursus met haar hond onder leiding van hondenschool Geordi bij Avonturia de Vogelkelder. "

Hondenschool Geordi verzorgt alle gehoorzaamheidscursussen van pup tot GG3.
Tevens verzorgen wij ook treibball cursussen en jacht-en apporteersport cursussen volgens de normen van de FHN, KNJV en JPC bij rasverenigingen.
Onze cursussen gaan het gehele jaar door en worden o.a.  gegeven op het terrein van Avonturia de Vogelkelder.

Er is geen hond hetzelfde en daarom staat de hondenschool achter een individuele benadering naar de hond. Wij passen de methode aan, aan de hond, zien de hond als individu en bekijken de hond ook als individu.
We werken in kleine groepjes zodat de aandacht voor de combinatie 100% is en de situatie beheersbaar is. Waar we tijd en en plaats hebben om van 1 persoon en 1 hond een combinatie te maken.
Een combinatie welke nauw met elkaar kan samenwerken, samen plezier beleven en samen op onderzoek uit te gaan.
Wij reiken de bazen methodes aan zodat ze van hun hond een leuke sociale, betrouwbare, leuk werkende hond kunnen maken.
Want vaak weet de hond het wel maar moet de baas "gevormd" worden.

Wat is Treibball?

Treibball is een in Nederland nog relatief onbekende sport. Treibball is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont. In Duitsland en Zwitserland is het een populaire sport, waar eigenlijk hele diverse rassen aan meedoen. Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden! Alle honden kunnen dit eigenlijk doen, van groot tot klein, mits ze willen samenwerken met hun baasje.

De bedoeling bij Treibball is dat de hond 8 grote ballen (of kleine voor de hondjes onder de 40 cm) in een goal "drijft" (lees: duwt met zijn neus en lichaam). Dit alles uiteraard op signalen van de baas. Dit kan op stemcommando's zijn, maar ook op handgebaren of fluitsignalen. De hond moet uiteindelijk diverse commando's goed beheersen voor een perfect resultaat.

Is dit dan alles, welnee. Deze sport biedt meer mogelijkheden dan wij denken. Zo is er altijd een spelvariant aanwezig in de vorm van een parcours lopen, tijd gambling, etcetc. Ofwel spelender wijze toch een berg plezier!!

Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. Wel met de noot dat de wedstrijden pas toegankelijk zijn voor honden welke de leeftijd hebben bereikt van 12 maanden of ouder.

Treibball is een sport wat met veel enthousiasme door de hond uitgevoerd zal worden mits er de juiste training op berust. Een training met veel enthousiasme, doorzettingsvermogen en vooral veel geduld. Wij zullen er alles aan doen om te zorgen dat niet alleen de hond maar ook de baas het leuk vind. Zoals bij alle cursussen zullen wij dit alles op een positieve training baseren zonder druk.

De cursus wordt gegeven door Toos vd Toorn welke een officieel diploma heeft om in de sport les te mogen geven. Zij heeft dit bij Corina Meijer gedaan welke de sport naar NL heeft gebracht en welke een bekend fenomeen in NL is op dit gebied.

Onze dank gaat dan ook uit naar Corina Meijer dat zij deze heerlijke, gezellige sport naar NL heeft gebracht!!

Voor meer informatie over de hondenschool ga naar: http://www.geordi.nl

 
Alle rechten voorbehouden | Design by Entersite
Avonturia de Vogelkelder - Kerketuinenweg 3 - 2544 CV - 's-Gravenhage - Tel: 070 3637272 - info@avonturia.nl